Den smukke og elegante halskæde

13 august 2020
Lotte Hindsberg

Det spændende ved en halskæde er de mange muligheder den tilbyder. Det kan være en lille elegant halskæde der ligge omkring halsen til et stort og voldsomt der kan hænge helt nede ved maven. Det er muligt at have begge dele og mixe dem, så det passer til tøjet og anledningen. Den rette halskæde kan ændre en lidt halvkedelig kjole til en, der ser ud som om den lige er taget ud af et eksklusivt modeblad. 

Samtidig kan en halskæde være en del af et sæt og kan passe perfekt til et par øreringe og en ring. Det kan f.eks. alle være med en enkelt diamant i en fatning. 

De eksklusive diamanter

Smykker med diamanter er populære. En af årsagerne til dette er at en diamant på en og samme tid er eksklusiv men tilgængelig. Det betyder at det er et smykke, der kan bruges til daglig, men også egner sig til fest eller galla. Det er lidt ærgerligt at have et smykke man kun har mulighed for at bruge 1-2 gange om året.

Diamanter kommer i alle farver men de mest almindelige er hvide. De farvede diamanter er så sjældne at der kun findes omkring 5 om året. En af de kendteste er den blå diamant, som også kaldes The Hope Diamond. Den er på hele 45,52 carat. Til sammenligning er de diamanter der bruges til en typisk enstens halskæde på 0,1 eller 0,2 carat. 

Der er fundet diamanter mange steder rundt omkring i verden, men det var først efter man fandt store forekomster af diamanter i den sydlige del af Afrika, at diamanten blev tilgængelig for andre end adelen og meget rige mennesker. Det er også i Afrika at verdens største diamant blev fundet helt tilbage i 1905. Den var på over 3000 carat. Den er i dag kløvet til 105 mindre diamanter. Man troede ikke der var et marked for en så stor diamant.

Flere Nyheder