Det er ikke godt med larm fra et ventilationsanlæg

04 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er ingen, der har lyst til at bo et sted, hvor der er stor trafikstøj ude foran, hvor man bor.

Undersøgelser har også vist, at den slags kan føre til sygdomme og dermed tidligt dødsfald, hvis man ikke holder sig væk fra vedvarende støj.

Den slags støj kan man så afskærme med i form af nogle skærme, og ellers må man flytte.

Men lad os nu sige, at man har et arbejde, som man er glad for, hvor der så er sat et ventilationsanlæg op, som der egentlig fungerer fint, men der kommer lidt for mange lyde fra det.

Det er ikke konstant, da det afhænger af, hvad det er for nogle indstillinger, som man har anlægget på, om det skal være varmt eller koldt.

Nogle gange generer det en, og andre gange lægger man ikke mærke til det – før man tager hjem og bemærker, at der ikke er en insisterende hyletone omkring en længere.

Få et bedre ventilationsanlæg uden støj

En mulighed i den forbindelse er, at man kan få en bedre plads på arbejdspladsen, der er længere væk fra anlægget, men det kan stadig komme til at genere en – og så er der de andre medarbejdere, der kan blive generet af det, selvom de måske ikke bemærker det bevidst.

Det er således ikke sundt for krop og sjæl at blive udsat for den slags støj, selvom det er nødvendigt at have det ventilationsanlæg, så man kan få et godt indeklima.

Men en arbejdsplads uden støj giver jo også et godt indeklima, så der er næsten ikke andet for, end at man må udskifte det ventilationsanlæg og sætte et nyt et op, der fungerer bedre og larmer mindre.

For så er det dobbelt op på gevinst, hvis det både er mere effektivt og larmer mindre.

Sådan et anlæg kan du finde hos https://www.billigventilation.dk/shop/ventilationsanlaeg/.

Flere Nyheder