Hav tiltro til asset management

27 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Hav tiltro til asset management

Hvem vil du overdrage det store ansvar til at bedømme dit asset management?

Måske ved du ikke lige med det samme, hvad dette drejer sig om, at det kan også være svært at oversætte direkte til dansk, men “asset” handler jo om det, man besidder, er værd og har til rådighed, mens “management” efterhånden er et ord, der er blevet en del af det danske sprog, men det kan stadig fordanskes endnu mere til “håndtering”.

Dette omhandler ikke så meget private personer, der nemt kan kigge i bankbogen og se, hvor mange værdier der ligger der. Man har måske sparet lidt sammen. Desuden ved man, hvad man ellers har af nogenlunde fysiske værdier derhjemme i form af biler, møbler, malerier og lignende, som man har en nogenlunde idé om, hvad er værd.

Skulle man savne penge, kan man pænt spørge nede i banken om et lån.

Men hvis du nu sidder i en stor position i et firma, hvor der på mange måder bliver investeret, høstet penge, er udgifter, er fysiske værdier i et lager, man har søsterselskaber, underselskaber, holdingselskaber og meget andet, og tror du så, det er nemt at holde styr på dette?

Også selvom man er en chef, der mener, man har et stort overblik og har ansatte til at tage sig af regnskab og personale, så er de måske ikke uddannede til at tage sig at skabe et overblik over disse værdier og foreslå, hvor det bedst kan svare sig at investere disse – og eventuelt holde igen.

Som boss i firmaet vil man nok helst brugen tiden på at fremme firmaet, men det er jo klart, at hvis man ikke placerer ressourcerne dér, hvor de giver det største afkast, så kan man have det bedste produkt, men hvis det ikke kommer udover stepperne på den rette måde, så skal firmaet måske lukke.

Derfor findes der meget specifikt også asset management denmark, som kan være værd for din forretning i Danmark at undersøge nærmere.

Flere Nyheder