Hvor tørrer du dig med dit håndklæde?

23 november 2020
Anders Lundtang Hansen

En karikaturtegning har vist, at kvinder nærmest har et arsenal af håndklæder til, om de skal vaske arme, hænder, fødder, ben, hår og – ja, nærmest hele kroppens bestanddele med hvert sit håndklæde.

Så ser man samtidig en mand, der dufter til sit håndklæde og undrer sig over, om han også tørrede sig bagi med det, inden han tørrede sig i ansigtet, eller om den sure lugt kommer af, at han ikke kan huske, hvornår han sidst vaskede sit håndklæde.

Sådan kan der nemlig være stå stor – og forkert – forskel på de to køn, men manden trækker nok her det korteste strå.

For mange mænd tror, at siden de tørrer sig med håndklædet, så er det jo gjort rent, for man blev jo ren i badet.

Men håndklæder udsættes for mange bakterier på et badeværelse via lokummet med videre, og så er der hygiejnisk at udskifte den slags tit og ofte.

Men slipper kvinden helt for beskyldninger her?

Fordel de håndklæder fornuftsmæssigt

For man kan da umiddelbart mene, at det da er godt, at kvinden har så mange håndklæder og sikkert også vasker dem tit, men er der brug for så mange håndklæder?

Kroppen hænger jo sammen, og så længe man ikke er ulækker med håndklædet, så kan man måske nøjes med et par stykker.

At man så også vasker ens håndklæder tit og udskifter dem meget, er ikke godt for miljøet.

Derfor skal man nok forsøge at finde den gyldne mellemvej, hvor man udnytter ressourcerne uden at være ødsel, mens man stadig kan opretholde en god hygiejne.

Det er skam godt at have et lager af håndklæder, så man altid har et rent et, men man behøver måske ikke bruge dem alle sammen næsten hele tiden og efter hvert bad.

Her kan kønnene måske lære noget af hinanden til fremtidig brug.

Flere Nyheder