Hvordan lærer jeg at brygge min egen øl?

10 juni 2020
Lotte Hindsberg

En spændende bivirkning af at der på det danske ølmarked de seneste år er kommet mange nye spillere på markedet. De såkaldte mikrobryggerier. De har lært danskerne at øl ikke blot er masseproduceret øl og det har samtidig gjort at mange har fået lyst til at afprøve deres egne evner udi ølbryggeri.

Ølbryggeri er en genial hobby. Den kan dyrkes på amatørplan hvor du med en minimal indsats kan brygge en absolut hæderlig øl, men det er også så tilpas teknisk, at det appellere til nørden og du kan kombinere et utal af smagskombinationer. Du kan læse mere på albryg.dk.

Hvordan kan du lære at ølbrygning

Der er flere muligheder for at lære at bygge øl. Du kan kaste dig ind og lære ved at prøve dig frem og via dine fejl. Du kan også tage på et ølbrygningskursus. Det tager en eftermiddag og en aften. Her laver du det mest basale så du selv kan brygge en god basisøl og derfra kan du eksperimentere dig frem til hvilken øl du selv bedst kan lide. Husk at arrangere hjemtransport. Den øl du bygger vil du ofte få med hjem. Det er lidt bøvlet at få 20 liter øl med hjem i bussen. 

En anden god kilde til at lære mere om ølbrygning er bøger. Der er skrevet et utal af bøger om ølbrygning. Her kan du lære om den milde nordiske øl og den mørke belgiske. Der er stor forskel på de enkelte landes måde at brygge øl på. Der findes også et utal af videoer.

Der er også ofte et kapitel om øllets historie. Øllet har været kendt på verdens plan i 8000 år og i Europa i 5000 år. Det har indtil middelalderen været kvindernes ansvar at brygge den daglige øl. Ikke nogen lille opgave, da der blev drukket op til 5 liter pr. person om dagen. 

Flere Nyheder